Desfasurarea activitatii in pozitia stand pe scaun este modalitatea basic de aplicare a ergonomiei. Statul pe scaunele de birou ergonomice ofera multe beneficii in comparatie cu statul in picioare, plimbarea sau lucrul in pozitia ghemuit sau pe genunchi. Printre beneficiile statului pe scaunul de la birou putem enumera: cresterea stabilitatii corpului, reducerea oboselii, organismul este mai putin solicitat la efort.

Acest lucru nu inseamna ca nu sunt si dezavantaje ale staului pe scaunul de birou. Aceasta pozitie care este cea mai adoptata de catre angajati nu este una fiziologica. Statul pe scaunul de birou este o pozitie statica. Pentru o functionare normala a organismului e nevoie ca trupurile fiintelor umane sa se miste.

Trebuie sa retinem ca o persoana care adopta pozitia de stat pe scaunele de birou nu e la fel de flexibila ca celelalte care alterneaza pozitiile corpului. Persoana nu poate executa cu usurinta exercitii de stretching. De cele mai multe ori pozitia de stat pe scaunul de birou nu este in totalitate ergonomica si fiziologica, ceea ce va duce in timp la o serie de boli ce reduc eficienta muncii si calitatii vietii.

O parte dintre bolile cu care ne putem confrunta pot afecta sistemul muscular (atrofierea musculaturii), sistemul osos (decalcifierea oaselor), sistemul cardiovascular (hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, infarct miocardic) si sistemul digestiv.

Posibilitatile noastre pentru a imbunatati starea de sanatate pe termen lung si sa ne bucuram de viata poate sa fie asigurata de dotarea cu spatii de lucru corespunzatoare, echipament esential acestora.

Produsul care satisface nevoile esentiale pentru a desfasura sarcinile jobului stand la birou este scaunul destinat spatiilor de lucru. Acesta trebuie sa indeplineasca functiile: modificarea spatarului in functie de miscarile utilizatorului, inaltimea scaunului sa fie ajustabila, posibilitatea sezutului si spatarului de a se bloca in diverse pozitii.

Suportul pentru picioare este o piesa importanta din echipamentul de mobilier al unui persoane care desfasoara activitati la birou. In afara de aceste produse care sunt absolut necesare pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu mai este nevoie si de alte accesorii utile: cleme pentru cabluri, lampa birou, mouse pad.

Pozitia incorecta a corpului duce la boli. In timpul orelor de munca la birou se recomanda pauza de 5 min la fiecare ora. In cazul in care nu se pot lua aceste micropauze/pauze se ajunge la un nivel de oboseala ridicat.

Angajatorul este responsabil pentru sanatatea si siguranta personalului. Sarcina angajatorului ar trebui sa includa promovarea modului sanatos de viata, inclusiv promovarea activitatii fizice dupa orele de serviciu.

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Google More...

NS Office Variety ...

La aceasta campanie de reciclare poate sa participe orice persoana fizica sau juridica care aduce la schimb scaune de birou sau mobilier office uzate si care se incadreaza in conditiile ...

Press Room 2014-03-14 09:29:18

NS Office Variety a ...

NS Office Variety a participat la targul de mobila BIFE 2013 care a reunit peste 300 de producatori, importatori si distribuitori din Romania si strainatate. Pentru NS Office Variety a fost ...

Press Room 2013-12-09 08:41:54

NS Office Variety da ...

In perioada 17 septembrie – 21 septembrie 2013, cu ocazia Targului de Mobila BIFE 2013 la care vom fi prezenti, toti vizitatorii sunt invitati la standul 24 NS Office Variety Pavilion C4 ...

Press Room 2013-12-09 08:28:40

NS Office Variety a ...

NS Office Variety reprezinta NOWY STYL GROUP oficial in Romania din ianuarie 2013. Actualmente Grupul Nowy Styl este lider european si unul din cei mai mari producători mondiali de mobilier de ...

Press Room 2013-10-02 10:16:00