Pana in prezent Grupul Nowy Styl a intreprins o serie de activitati pentru a rationaliza managementul de materii prime si materiale folosite la productia de mobilier. Obiectivele politicii de mediu prezentate de catre Consiliul de Administratie al Grupului au dat nastere la numeroase initiative pro-ecologice, inclusiv reducerea la minimum a consumului de energie, apa cat si reducerea deseurilor. Acum ajutati de fonduri europene ne-am dezvoltat o noua tehnologie care permite utilizarea la maxim a materialelor folosite in productie.

Proiectul s-a finalizat anul trecut si s-a intitulat "Dezvoltarea si Implementarea de Tehnologie a productiei pentru realizarea produsele compozite de dupa productia de-deșeuri ", co-finantat de Fondul European de Dezvoltare Regionala in cadrul Programului Operational 2007-2013 economie inovatoare, care oferă o pro-alternativă ecologică. Este vorba despre inlocuirea componentelor care au fost folosite pana in prezent cu elemente fabricate din deseuri, produse in cadrul proceselor de producție (cum ar fi deseuri pe baza de lemn si resturi de materiale de tapiterie). Ca rezultat am fost capabili sa reducem utilizarea de materii prime în instalatiile de productie ale Grupului Nowy Styl. Modelele de materiale de tapiterie populare folosite la scaunele : VENUS, VEGA si FOSCA de la Nowy Styl  care pot fi vazute in mai multe cafenele , case de odihna care folosesc cele mai noi eco-tehnologii.

 
"Scaunele VENUS, VEGA si FOSCA sunt realizate folosind matrite pentru producerea de elemente finite complet cu forme care nu au nevoie de nici o procesare suplimentara cum ar fi taierea sau frezarea. Acest tip de proces elimina orice deseu redundant.  Mai mult, materialele folosite la fabricarea componentelor compozite includ in principal macinare si uscarea corespunzatoare deseurilor din lemn si resturilor de materiale de tapiterie. Deci ingredientele preparate sunt amestecate in proportia corecta si lipite cu un adeziv. Cantitatea adecvată de amestec merge in matritele  mentionate mai inainte si sunt presate la temperaturi ridicate. Dupa ce ciclul de presare este finalizat se obtine un element finit ", - spune Piotr Hryńczuk , seful departamentului de lemn Technology Development.

Facebook Twitter LinkedIn Google More...